Suloinen suklaavanukas

Eilen oli ihana päivä kun sain rakkaan lapsuudenystäväni kylään pitkästä aikaa. Kyseinen neitokainen muuttaa maailmaa nykyään Brysselistä käsin, joten nämä yhteiset aamiaishetket ovat harvinaista herkkua. Ohjelmassa oli siis kuulumisten vaihtamista runsaan vegebrunssin äärellä. 

Eilisen brunssimme makeasta osuudesta piti hedelmien lisäksi huolta myös ihana ja terveellinen suklaavanukas. Tämä sopii niin jälkiruuaksi kuin välipalaksikin ja pilttipurkeista tarjoiltuna nämä ovat ihastuttava lisä vaikka lastenjuhliin. Ja koska vanukas on makeutettu banaanilla, sopii se myös kaltaisilleni sokerinatseille. ;) 


SULOINEN SUKLAAVANUKAS
4 annosta
2,5 dl manteleita ja 5dl vettä
tai 
2,5dl valmista mantelimaitoa
2 banaania
5 rkl chiansiemeniä
3-4 rkl raakakaakaojauhetta
2 tl vaniljajauhetta
1 dl vettä
1 tl vaniljajauhetta
koristeluun kotimaisia marjoja ja syötäviä kukkia
1. Aloita valmistamalla mantelimaito. Mittaa astiaan reilu 2,5 dl kuorittuja manteleita ja liota 12-48h. Huuhtele mantelit ja kaada tehosekoittimeen. Lisää joukkoon 5dl vettä ja anna koneen surista kunnes mantelit ovat murskautuneet täysin ja seos muuttunut valkoiseksi, paksuksi kermaksi. Siivilöi tehosekoittimen sisältö tiheän lävikön tai harson läpi pulloon. 
[Jäljelle jääneestä massasta voi valmistaa vaikka ihanaa mantelifetaa tai hapatettua pähkinäjuustoa. Olkaa kärsivällisiä, reseptejä on tulossa! ;) ]

2. Voit käyttää myös valmista mantelimaitoa ja aloittaa mittaamalla 2,5dl maitoa astiaan. Lisää joukkoon haarukalla survotut banaanit ja muut ainesosat. Sekoita hyvin ja laita jääkaappiin turpoamaan 12 tunnin ajaksi. Sekoita välillä. 

3. Lusikoi tarjoiluastioihin ja koristele kotimaisilla marjoilla ja syötävillä kukilla. Bon appétit!

Kokeilkaapa ja kertokaa sitten mitä piditte! 

SEURAA SOMESSA:

instagram / facebook

Kommentit

LUETUIMMAT