Raikas raparperimehu

Kuumat kesäpäivät ovat taas täällä ja hippi saa hikoilla koko rahan edestä. Lämpöaallon lisäksi toinen varma merkki suloisen suven saapumisesta on aurinkoenergialla käyvä jälkikasvu, joka ei näemmä tarvitse sen enempää ruokaa kuin untakaan jaksaakseen silti riehua niin kauan kuin päivänvaloa riittää - ja sitähän piisaa!

Helteitä (ja väsymystä!) helpottamaan on kuitenkin mukavaa valmistaa virvokkeita, jotka paitsi nesteyttävät päivän paahteessa - myös ilahduttavat ilta-aurinkoisia terassihetkiä. Vielä kun ynnätään yhtälöön hyttysten jatkuva ininä, voi kuvitella olevansa keskellä kiihkeintä tropiikkia moskiittojen piirittämänä eikä eksotiikkaa puutu.

RAIKAS RAPARPERIMEHU

400g raparperia
2 dl koivusokeria
1 luomusitruuna
1l keitettyä, kuumaa vettä
reippaasti tuoretta sitruunamelissaa
(jäisiä marjoja tarjoiluun)


1. Huuhtaise ja leikkaa raparperit ohuiksi viipaleiksi
2. Pese sitruuna huolellisesti ja viipaloi 
3. Lisää raparperit, sitruunaviipaleet, sokeri ja sitruunamelissa isoon kattilaan
4. Kaada päälle kuuma vesi
5. Jäähdytä ja anna tekeytyä n. vuorokauden ajan, jonka jälkeen siivilöi. Lisää joukkoon jäisiä marjoja ja nauti!

Ohjeesta valmistuu kannullinen mehua, mikä on oikein oivallinen testierä ja sitä voi halutessaan vielä lantrata vedellä tai vissyllä. Rakastan kaikkea kirpeää ja tällä reseptillä mehusta valmistuukin melko muikeaa eli jos tykkäät makeammasta, kannattaa vähentää sitruunan määrää tai lisätä sokeria. Jäiset marjat kruunaavat kokonaisuuden ja pitävät juoman kylmänä vähän pidempään. Minä laitoin viime kesän viinimarjoja, mutta uskoisin vadelmien sopivan drinksuun vielä paremmin.

Koittakaapa nauttia helteistä ja muistakaa juoda riittävästi. Kokeilkaa myös herkullista Louhisaaren juomaa, josta kehittelin hieman terveellisemmän version.

PST, JOS ET VIELÄ SEURAA SOMESSA NIIN TÄÄLTÄ SE KÄY NÄPPÄRÄSTI:


instagram / facebook

Kommentit

LUETUIMMAT